U sklopu projekta Gdje život počinje doktori Bahçeci centra za ginekologiju, neplodnost i vantjelesnu oplodnju će u periodu od 3. do 16. juna 2015. pružati besplatne konsultacije i preglede za sve parove koji se suočavaju s problemom bračne neplodnosti.

Bahçeci centar za ginekologiju, neplodnost i vantjelesnu oplodnju otvorio je vrata nove klinike u centru Sarajeva. Tim povodom u Centru je upriličeno druženje s Bahçeci bebama i roditeljima, te predstavnicima medija.

Kako se procjenjuje da se 15-17 posto parova suočavaju s problemom bračne neplodnosti, Irfan Lazović, izvršni direktor Bahçeci centra istakao je kako će povećanjem kapaciteta biti u mogućnosti pacijentima pružiti još kvalitetniju uslugu. “Postoje razni uzroci muške i ženske neplodnosti, no od najvećeg značaja je pravovremeno dijagnosticiranje i liječenje, a parovi sada imaju idealne uslove za liječenje u našem Centru”, dodaje Lazović.

“Mi u Bahceci Centru za vantjelesnu oplodnju vjerujemo da je porodica najveće blago i zato smo odlučili pokrenuti ovaj projekat kako bi pomogli parovima koji žele ostvariti svoj san i postati roditelji”, rekao je prof. dr. Umit Goktolga, medicinski direktor Bahceci centra. “Naš cilj je da podignemo svijest građana o problemu bračne neplodnosti i mogućnostima njenog liječenja. U protekle tri godine pomogli smo rođenju preko 200 zdravih beba, a izuzetno smo ponosni i na rezultate koje smo postigli u sklopu projekta “Gdje život počinje” jer za ovaj kratki period već nekoliko parova očekuje prinove”, ističe prof. dr. Goktolga.