Kompanija G-Petrol Sarajevo, koja upravlja mrežom Gazprom benzinskih stanica u Bosni i Hercegovini, biće i ove godine generalni sponzor G-Drive štafetnog polumaratona, koji će se održati  17. septembra 2017. godine u Sarajevu.

Kao društveno odgovorna kompanija koja podržava promociju sportskih vrijednosti i zdravog načina života, G-Petrol Sarajevo će drugu godinu zaredom podržati ovu atletsku manifestaciju, jednu od najpopularnijih u Bosni i Hercegovini. Tim kompanije će također učestvovati u G-Drive štafetnom polumaratonu, u okviru kojeg članovi tima treba da u što kraćem vremenu pretrče 21,1 kilometar.

“Drago nam je što možemo da doprinesemo razvoju amaterskog sporta u Bosni i Hercegovini. Kao što su G-Drive goriva simbol za goriva vrhunskog kvaliteta, tako je i štafetni polumaraton trka koja simbolizuje pobjedu istrajnosti i timskog duha”, izjavio je Srđan Pešević, direktor G-Petrol Sarajevo.

“Zahvalni smo svim ovogodišnjim partnerima jer su nam omogućili da zajednici i učesnicima ponudimo još više na sportskom, ekonomskom i društveno odgovornom aspektu.  G-Drive štafetni polumaraton je veoma popularna trka i očekujemo veliki broj učesnika ove godine”, rekao je Erol Mujanović, direktor Udruženja Marathon koje organizuje manifestaciju u Sarajevu.