Firma Kreis BH je na bosanskohercegovačkom tržištu prisutna od 1998. godine i trenutno je sa svojih šesnaest brendova među vodećim distributerskim kućama u Bosni i Hercegovini. Osim toga, Kreis ulaže u svoje vlastite brendove, te je nedavno predstavila Fresh bombone.

Fresh bombone su domaći brend koji se na bh. tržištu pojavio početkom augusta, te u asortimanu proizvoda nudi šest vrsta bombona: Fresh Mentol, Fruit 100g, Fresh Cola, Fresh Jabuka, Voćni Mix i Fruit 350g. Karakteristika  svih  proizvoda su pažljivo odabrane sirovine prve klase, vrhunske kvalitete, jer firma Kreis BH kvalitet i zadovoljstvo kupaca stavlja na prvo mjesto.

Bombone Fresh su na tržištu tek odnedavno, ali su kupci već prepoznali njihov kvalitet. Iz Kreisa navode da plasiranje novog vlastitog brenda na tržište BiH smatraju svojim zadatkom jer se time jača privreda naše zemlje, stvara mogućnost otvaranja novih radnih mjesta, te pospješuje ekonomski razvoj.

Plasiranjem novog brenda žele dati doprinos i društvenoj zajednici, pomoći onima kojima je to najpotrebnije, pa su odlučili dio ostvarene marže po osnovu prodaje Fresh bombona donirati različitim fondacijama i udruženjima širom BiH. Prva organizacija za koju su se odlučili je organizacija osoba s posebnim potrebama NVO Altruista Svjetlo.

Prva organizacija za koju smo se odlučili je organizacija osoba s posebnim potrebama Svjetlo. “Drago nam je da smo u mogućnosti od prodaje Fresh bombona odvojiti određeni iznos koji će, sigurni smo, mnogo značiti organizacijama kojima ćemo donirati sredstva. Istinski se zahvaljujemo vama, našim kupcima, koji ste kupovinom Fresh bombona učestvovali u realizaciji ovog projekta”, naveli su iz Kreis BH, te dodali:

“Tim Fresh bombona planira svaki mjesec nastaviti donirati sredstva različitim udruženjima u drugim bosanskohercegovačkim gradovima, poput Zenice, Mostara, Goražda, Kaknja, Bijeljine, Banje Luke… Želja nam je dati svoj doprinos društvenoj zajednici i pomoći onima kojima je to najpotrebnije.”