Firma Kreis je prije dva mjeseca na tržište Bosne i Hercegovine plasirala vlastiti brend, Fresh bombone. Istovremeno, Kreis je odlučio dio ostvarene marže po osnovu prodaje Fresh bombona donirati različitim fondacijama i udruženjima širom Bosne i Hercegovine.

Prva donacija uručena je NVO Altruista Svjetlo, a druga akcija koju su odlučili podržati je humanitarna košarkaška utakmica odigrana u Fojnici između KK Kakanj i KK Travnik, a sva novčana sredstva prikupljena prodajom ulaznica uplaćena su za liječenje Sarah Tutnjević.

Firma Kreis i Tim Fresh bombona ovog puta su kupili 100 ulaznica i na taj način pomogli u liječenju mlade osobe.

“Drago nam je da smo u mogućnoti od prodaje Fresh bombona odvojiti određeni iznos koji će, sigurni smo, mnogo značiti organizacijama kojima ćemo donirati sredstva. Istinski se zahvaljujemo vama, našim kupcima, koji ste kupovinom Fresh bombona učestvovali u realizaciji ovog projekta. Tim Fresh bombona planira svakog mjeseca nastaviti donirati sredstva različitim udruženjima u gradovima širom Bosne i Hercegovine, u Zenici, Mostru, Goraždu, Kaknju, Bijeljini, Banjoj Luci… Želja nam je dati svoj doprinos društvenoj zajednici i pomoći onima kojima je to najpotrebnije”, naveli su iz firme Kreis.