Frejmići su jedinstveni i personalizirani pokloni idealni za sve uzraste i prilike nastali u kreativnom svijetu Nejre Spahić, diplomirane inženjerke elektrotehnike. Iako njeno zanimanje i kreativni rad nemaju mnogo zajedničkih poveznica, ljubav prema kreativnim i unikatnim poklonima je nadvladala, tako da svaku minutu slobodnog vremena provodi u stvaranju Frejmića.

„Oduvijek sam bila u potrazi za jedinstvenim i neobičnim poklonima za svoje najdraže i konstantno sam se suočavala sa istim problemom: nemogućnost pronalaska i kupovine onog što želim na našem tržištu. Rješenje za ovaj problem sam pronašla u kreiranju i sprovođenju vlastitih ideja u djelo. Počela sam sa izradom ručno rađenih čestitki, unikatnih pletenih rukavica za parove i dekoracija za prvi rođendan, da bih se nakon malo detaljnijeg istraživanja tržišta odlučila za izradu jedinstvenih ručno rađenih Frejmića, jer ih smatram idealnim za čuvanje najdražih uspomena“, kaže o svom radu Nejra.

Svaki dio Frejmića je u potpunosti ručno rađen, počevši od okvira pa do unutrašnjeg dijela, a posebno se ističe mogućnost stvaranja personaliziranih detalja koji će obilježiti rođenja Vaših najdražih, rođendane, vjerske i novogodišnje praznike i sve druge bitne trenutke. Frejmić je prekrasna uspomena koja će Vas uvijek podsjećati na posebne i najvažnije trenutke u Vašim životima, a zasigurno će izmamiti osmijeh na licima Vama dragih osoba. Također su nezaobilazni detalji za uređenje doma koji će uljepšati svaku prostoriju.

Svaki okvir je napravljen od medijapana karakteristične dimenzije 23×23 cm (unutrašnji dio), a uskoro će u ponudi biti i nešto veći format. Okvir se isključivo ručno sastavlja i boji/presvlači folijom u bijelu boju, također ručno. Trenutno je frejmić samo u bijeloj boji jer istu smatramo najlakše uklopivom u enterijer, a u budućnosti planiramo i druge boje uvesti u ponudu. Okvir postaje frejmić kada ga sastavimo sa staklenim prednjim dijelom i upakujemo ga sa jedinstvenim personaliziranim detaljima po željama kupaca. Detalji kojima se Frejmić popunjava mogu biti bilo šta, od fotografija, perli i kristala, citata i svega ostalo što se može rukom napraviti. Frejmić je prvenstveno namijenjen da stoji na policama/samostojeći, mada se svaki može okačiti i na zid. Frejmić nije zamišljen da kupci naknadno ubacuju neke vlastite stvari, jer se onda gubi prvobitna ideja, smisao i stabilnost istog.

Kao i svaki ručni rad i izrada Frejmića je izuzetno zahtjevan proces koji zahtjeva mnogo uloženog vremena, preciznosti i urednosti pri izradi svakog zasebnog dijela, ali time se postiže da konačni proizvod izgleda kvalitetno i profinjeno.

Uprkos tome što je ideja još uvijek na početku, cilj je postati prepoznatljivi i nezaobilazni detalj svakog doma koji će uvijek privlačiti poglede i buditi najljepše emocije.

Ukoliko i Vi volite poklanjati neuobičajene, unikatne i jedinstvene poklone ili ipak želite jedan za sebe, svakako pratite Facebook i Instagram stranice Frejmića.