Floti MSC Krstarenja pridružila se ljepotica brod MSC Meraviglia, a obilježavanje njenog krštenja uveličala je svjetski poznata ikona i kuma svih brodova MSC flote, Sophia Loren.

MSC Meraviglia svojom ukupnom bruto težinom od 171.588 GRT i kapacitetom od 5.714 putnika najveći je brod ikada izgrađen za jednog evropskog brodovlasnika, MSC Cruises, te je najveći brod izgrađen u 2017. godini.

MSC Cruises, najveća privatna kompanija za kružna putovanja na svijetu i tržišni lider u Evropi, Južnoj Americi i Južnoj Africi bila je domaćin je glamuroznog događanja u Le Havreu kojem su prisustvovali vrhunski međunarodni izvođači, posebni gosti i predstavnici vlasti, ključni partneri iz turističkog sektora, mediji iz cijelog svijeta i menadžment kompanije MSC Cruises kao i menadžment MSC grupe, vlasnik i osnivač kompanije Gianluigi Aponte s porodicom.

“Imamo ambicioznu viziju za budućnost, a MSC Meraviglia označava početak tog puta za našu kompaniju”, izjavio je Pierfrancesco Vago, izvršni predsjednik kompanije MSC Cruises. “Iz tog razloga večeras je izuzetan trenutak za sve nas u MSC-u jer svjedočimo prvom brodu naše nove generacije”.

“Novi brodovi koji pristižu tokom narednih deset godina osmišljeni su s namjerom da uključe inovativnost u proizvodnju i dizajn te implementiraju najnovije tehnologije kako bi stvorili nezaboravan odmor na moru svakom gostu bez obzira na uzrast. MSC Meraviglia je prvi koji oživljava viziju destinacije unutar sebe”.

MSC Meraviglia je nova perjanica flote, 13. brod unutar kompanije MSC Cruises i prvi od 11 novogradnji koje kompanija očekuje u narednih 10 godina, a sve to u okviru investicijskog plana od 9 milijardi eura.

MSC Meraviglia najveći je brod izgrađen u 2017. godini koji može pristati u većinu svjetskih pomorskih luka. Neke od njenih jedinstvenih značajki su:

Svjetski poznata akrobatska skupina Cirque du Soleil s dvije Cirque du Soleil predstave osmišljene samo za goste MSC Meraviglie koja će se izvoditi dva puta tokom večeri tijekom šest noći sedmično, gdje će gosti moći uživati u jedinstvenoj priredbi i večeri ili samo priredbi i koktelu.

Širok izbor barova i restorana, 12 restorana i 20 barova, te zabavni sadržaji za najmlađe i cijele porodice.

MSC for Me, novo digatalno iskustvo osmišljeno za goste koji žele iskoristiti svoj odmor i biti povezani s brodom i posadom tokom cijelog krstarenja.

MSC Yacht Club područje s proširenim sadržajima, od sada se prostire na tri palube i nudi razne privatne sadržaje i naravno, neizostavnu uslugu butlera tokom cijelog dana.

Najdulji LED ekran na moru, duljine 80 metara prikazuje mediteranski stil u svom punom sjaju, dizajniran je s ciljem da bude društveno središte broda.

Udoban i inovativan smještaj ispunjava svaki zahtjev putnika. MSC Cruises njeguje filozofiju kako je putnik u centru svega te slijedom navedenog u ponudi gostima nudi 10 različitih tipova kabina.