Prilagodite se stilu pametnih fitness satova izgrađenih sa revolucionarnim funkcijama poput PurePulse® praćenja rada srca, povezanog GPS-a, treninga na ekranu i još mnogo toga.

Kompanija Fitbit vodeći je proizvođač gadgeta za zdraviji način života i ime koje se posljednjih nekoliko godina veoma često spominje zbog proizvoda koji su promijenili način gledanja na kreativniji i aktivniji život pojedinca. O koliko jakoj kompaniji je riječ najbolje govori podatak da Fitbit ima učešće od preko 70% na tržištu fitnes gadgeta, kao i da se u njihovim laboratorijama razvijaju rješenja u cjelini – od vizuelnog izgleda do senzora koji će biti ugrađeni u proizvode koji se razvijaju.

Velika istraživanja u zadnjih deset godina pokazuju kako sve veći broj korisnika i korisnica u svijetu ima potrebu da vodi zdraviji, aktivniji i kvalitetniji život i tome gotovo svakodnevno teži, međutim najveći problem se krije u nemogućnosti da pravilno evidentiraju unos kalorija u organizam, kao i da detaljno kreiraju treninge koji bi im omogućili pravilno sagorijevanje kalorija i konstantno praćenje vitalnih funkcija organizma. U želji da korisnicima i korisnicama izađe u susret, Fitbit je sa svojim timom inženjera, inženjerki, dizajnera i dizajnerki kreirao vrhunske fitness gadgete koje vam predstavljamo u nastavku.

Fitbit Flex 2

Kao najuticajniji proizvođač u ovoj oblasti, Fitbit se trudi da svoje konzumente i buduće potrošače uvijek iznenadi nekim novim, moćnijim rješenjem, što je nedavno bio slučaj sa Flex 2 fitnes trakerom, koji u svakom smislu predstavlja nasljednika popularne Flex narukvice, s tim da unaprijeđeni model dolazi uz nekoliko funkcija više, te zanimljivijim i atraktivnijim dizajnom.

Fitbit Flex 2 je prva vodootporna fitness narukvica namjenjena i za plivanje do 50 m dubine. Prati tjelesnu aktivnost: korake, udaljenost, potrošene kalorije, aktivne minute i sinhronizuje ih sa Fitbit aplikacijom. Izrađena je od elastičnog materijala i ima LED zaslon koji svijetli plavo za pozive i ljubičasto za poruke. Automatski prati spavanje, dok njen SmartTrack ™ prepoznaje automatsko vježbanje. Prednost joj je i dugi vijek trajanja baterije, te se puni svakih pet dana.

Fitbit Blaze

Fitbit Blaze je mali uređaj koji se nalazi unutar okvira i kojeg uvijek možete izvaditi i staviti u novu narukvicu ili na punjenje. Ekran nudi zadovoljavajuće performanse prilikom skrolanja, gasi se automatski kada ga ne koristite radi čuvanja baterije, a sam će se i upaliti ukoliko pomjerite zglob da pogledate vrijeme. Blaze prati vašu trenutnu aktivnost, dnevni rezultat i ima poseban program vježbi pod nazivom FitStar – tri grupe vježbi u okviru kojih je prikazano kako se vježbe izvode. Uz funkciju PurePulse™ možete lako provjeriti vaše otkucaje srca pogledom na ekran i prilagoditi intezitet vaše fizičke aktivnosti prema tome. Blaze prikazuje i obavještenja sa vašeg telefona, poput dolaznih poziva i poruka na ekranu.

Fitbit Blaze omogućuje da birate između narukvica u skladu sa vašim ukusom, te ima touchscreen displej visoke rezolucije sa 16 boja. PurePulse™ Heart Rate omogućuje da podignete vaš trening na novi nivo sa stalnim praćenjem rada srca, dok FitStar nudi izbor vježbi koje možete lako pratiti na vašem zglobu. Birajte između više različitih sportova: trčanje, biciklizam, kardio, Fitbit Blaze prati sve. Povežite Fitbit Blaze sa GPS-om preko vašeg telefona i pratite rute kojima trčite. Pratite pređene korake, razdaljinu, potrošene kalorije, minute tokom kojih ste bili aktivni, san i još mnogo toga.

Fitbit Alta HR

Alta HR je unisex Bluetooth fitness sat/sportska narukvica za praćenje dnevnih aktivnosti, podsjetnik za kretanje, SmartTrack, pozivi, poruke i kalendar, Auto Sleep praćenje, sat, zaslon na dodir. Automatski prepoznaje i bilježi vaše vježbe, kako biste mogli pratiti vaše treninge, bez pritiskanja dugmeta. Prati vaše korake, udaljenost, potrošene kalorije i vrijeme aktivnosti. Čak i kada vam mobitel nije pri ruci, uz FitBit Alta HR narukvicu sve obavijesti o pozivima, porukama i događajima zabilježenima u kalendaru stići će do vas bez zakašnjenja. Podaci prikupljeni tokom dana ili noći mogu se putem Bluetootha (LE) prebaciti na mobitele i tablete (iOS i Android), te laptope i desktop računare (Windows 10 i macOS).

Kada se podvuče crta na sve ono što Fitbit narukvice nude, nije teško doći do zaključka da je riječ o zaista ozbiljnim gadžetima koji svakog korisnika i korisnicu uvode u svijet zdravijeg načina života. Fitbit narukvice i satove možete potražiti u Tehnomag prodajnim salonima i već sutra početi voditi zdraviji način života.