Dvanaesti međunarodni festival komedije “Mostarska liska 2015.” otvoren je u Mostaru predstavom “Chick lit” Damira Šodana, u režiji Tanje Miletić Oručević i produkciji Hrvatskog narodnog kazališta Mostar.

Predstava “Chick lit” je duhovita i ironična groteska hrvatskog jet-seta i presjek stanja svijesti hrvatskog tranzicijskog društva koje odveć korespondira i s bosanskohercegovačkom stvarnošću.

Na festivalu “Mostarska liska”, koji će se do 27. aprila održavati u Narodnom pozorištu u Mostaru, u konkurenciji je sedam predstava, a na zatvaranju festivala, izvan konkurencije izvest će se predstava Gradskog pozorišta Jazavac iz Banje Luke “Celo telo tu me boli” u adaptaciji Nikole Pejakovića.

U četvrtak, 23. aprila gostuje Narodno pozorište Tuzla s predstavom “39 stepenica” u režiji Nine Kleflin, a u petak, 24. aprila Narodno pozorište Mostar s predstavom “Šta ćemo sad” po tekstu Branka Đurića Đure i u režiji Ahmeda Imamovića.
U subotu, 25. travnja gostuje Knjaževsko – srpski teatar iz Kragujevca s predstavom “Prevaranti u suknji” u režiji Milića Jovanovića, a posljednju predstavu u konkurenciji 26. aprila izvest će Teatar EXIT iz Zagreba “Njuške” u režiji Matka Raguža.

Žiri festivala čine predsjednik Admir Glamočak te članice Jasna Žalica i Tatjana Šojić.