Svih 1.310 dječaka i djevojčica iz centralne i područnih škola u sastavu OŠ Ivan Mažuranić u Tomislavgradu, pretvorilo je svoju školu u Linograd maštovitim likovnim radovima, transparentima i maskama kojima su zadivili sve goste i organizatore Lino višebojca.

Energijom i emocijama oblikovanim srcem, otvorena je druga sezona projekta Podravke i Sportskih novosti u Bosni i Hercegovini.

Djeca iz cijele škole, zajedno s roditeljima i nastavnicima škole, uživala su u prvom Lino višebojcu u Tomislavgradu, a sportske zvijezde Ana Zaninović, svjetska prvakinja u taekwondou koja je izborila nastup na Olimpijadi u Riju ove godine te Jozo Špikić i Ivan Krstanović, fudbaleri NK Široki Brijeg, družili su se sa školarcima i doprinijeli sjajnom ugođaju u dvorani. Svojim prisustvom i primjerom mladi sportisti su pokazali kako se bavljenje sportom i školovanje mogu uspješno povezati.

Najbolji literarni rad napisala je Kristijana Sladoja iz VI razreda, koja je poželjela više ljubavi, sreće i druženja. Najbolje maske bile su Lino kapice odjeljenja Vd, najbolji transparent osmislili su i napravili učenici IXa, a najbolji navijači su učenici VIa. Ukupni pobjednici Lino višebojca su Ante Budimir i Marija Krstanović sa po 140 bodova.

Kompanija Podravka BiH, uz sponzorstvo Federalnog ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta, Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, sedam kantonalnih ministarstava i pedagoških zavoda, te Odjela za predškolsko i osnovno obrazovanje Brčko Distrikta i medijsku podršku Sportskih novosti, organizuje projekat Lino višebojac koji se, u okviru društveno odgovornog djelovanja kompanije, drugu godinu za redom realizuje u BiH, a već deset godina u Hrvatskoj.

Nakon Tomislavgrada, Lino višebojac seli se u Brčko, Travnik, Bihać, Čapljinu, Mostar, Široki Brijeg, Tuzlu, Zenicu, Banju Luku i Sarajevo.