Jučer je u Sarajevu održana druga Business Leadership Conference, kojoj je prisustvovalo više od 300 učesnica i učesnika, odvažnih lidera i liderki, domaćih i regionalnih, a sve u clju motivacije, širenja pozitivnih i uspješnih poslovnih priča, kako bismo sutra bili najbolja verzija sebe.

Tri mjeseca rada na konferenciji, kampanji i promociji pouzdanasti, rezultiralo je sjajnim i stvarnim, do sada neispričanim pričama, koje su sve prisutne emotivno, ali motivaciono podstakle da budu najbolji primjeri u svom radnom, ali i životnom okruženju, te da svaki odnos grade na povjerenju.

Kroz sva jučerašnja izlaganja, povjerenje i pouzdanost bile su ključne riječi.

Teme koje su obilježile drugu Business Leadership Conference jesu lična iskustva govornika i govornica, i nose jasnu i jaku poruku kako biti pravi lider ili liderka, mentor ili mentorica i primjer koji se slijedi.

Liderstvo je prije svega izazov, pa je uvodna tema bila ”Izazovi liderstva danas”, o kojoj je govorila Gordana Kadoić, vlasnica i direktorica kompanije Adria Corporate Education iz Zagreba. O izazovima novih menadžera, govorio je mladi i perspektivni Berin Alagić (Bosnalijek), koji je na krajnje motivirajući i jednostavan način ispričao priču svog djelovanja i profesionalnog usavršavanja ka lideru koji je primjer drugima. Interesantna predavanja o savremenom leadershipu i izazovima lidera i liderki u BiH imali su Ismir Omeragić (Valicon) i Azra Bektašagić (Uncro).

Diskusija na panelu, koja je zasigurno izazvala sjajne reakcije prisutnih, koju su vodili sjajni mladi i uspješni lideri i liderka iz BiH, Igor Todorovac, Nikola Marković, Erol Mujanović i Ika Ferrer Gotić, bila je odlična uvertira u predavanje koje je i obilježilo  konferenciju.

Naime, konferenciju je zatvorio Tomislav Cvitanušić, motivacijski govornik, koji je svojom pričom oduševio i izazvao najljepšu emociju, a tiče se liderstva i pouzdanosti tima. Priča o ”Tomi i Mujčetu”, slijepom mladiću koji je ostvario svoj san, postao uzor mnogima, istrčao svoj prvi polumaraton, prevazišao strahove i vjerovao svom mentoru, priča je pravog lidera.

“Ko traži cilj ostaje prazan kad ga dostigne, a ko traži put nosiće stalno cilj u sebi” citat je kojim je Tomislav Cvitanušić zaključio prezentaciju, a organizator Rešid Muratović (In Academy) prenio javnosti.

Konferencija je okončana i dodjelom priznanja „Zvijezda  bonitetne pouzdanosti“ za bonitetno pouzdane firme, koje su im uručili predstavnici „LRC-a“ iz Sarajeva, generalnog partnera konferencije.