Modna manifestacija Deichmann Magic Night održana je u luksuznim Termama Olimia u Sloveniji od 7. do 10. juna, a obilježile su je mnogobrojne aktivnosti u prestižnom wellness centru, kao i izlet u obližnje mjesto Olimia. Poznata lica ni ovog puta nisu izostala.

Magično veče otvoreno je Deichmann revijom. Proizvođač obuće broj 1 u Evropi je službeni sponzor 14. Magic Nighta. Na reviji su predstavljeni modeli iz aktuelne kolekcije uz koje elegantno i smjelo možemo zakoračiti u ljeto pred nama. U sklopu programa, prisutni su imali priliku da vide i nove modele slovenačke dizajnerke Sanje Veličković i brenda Allegra kreatorke Tanje Šepić. Veče je upotpunjeno nastupima Alke Vuice i Nigora koji je predstavio svoj novi singl  “Ti”. Također, na pisti, u ulozi modela, našle su se žene iz javnog života, dok su ih iz prvih redova pažljivo posmatrale Biljana Krstić i Gorica Popović.

Kako bi magija ovog mjesta bila u potpunosti dočarana gostima i učesnicima Deichmann Magic Nighta organizovana je posjeta obližnjem selu po kojoj su terme dobile naziv, Olimia. Prisutni su imali priliku da vide manastir, čija je unutrašnjost rađena u baroknom i rokoko stilu, a u kojem se nalazi jedan od najvećih pozlaćenih oltara u Sloveniji. Također, kako su pravila nekada nalagala, svaki manastir je morao da ima svoju apoteku, pa se tako upravo ovdje nalazi treća najstarija apoteka u Evropi. Izlet je zaslađen odlaskom u Čokoladnicu, a nije izostala ni tradicionalna posjeta farmi jelena. Domaće vino i pivo, kao i turnir u golfu izmamili su osmijehe svih prisutnih i učinili čarobnom atmosferu putovanja. Divan izlet koji će svi koji su bilo dio ove divne priče dugo pamtiti.