Bajkoviti pjesničko-glazbeni festival Sanje u Medani ove će se godine održati od 29. juna do 1. jula Noći pjesama i vina ove će godine svojim nastupima na više lokacija u Goriškim brdima, „slovenačkoj Toskani“, uveličati Damir Imamović, Rade Šerbedžija i Svetlana Makarovič.

Pored nastupa nekih od najcjenjenijih regionalnih umjetnika: Damira Imamovića, vrsnog poznavaoca i interpretatora muzike i poezije sevdaha, Radeta Šerbedžije, čije djelovanje sa skupinom Zapadni kolodvor dobro poznaju svi ljubitelji i ljubiteljice uglazbljene poezije, te kraljice slovenačke poezije Svetlane Makarovič uz virtuozne muzičare Simboličnog orkestra, deveti festival Sanje u Medani obilježit će diskusije, koncerti i muzičke radionice za djecu, kao i nastupi Petera Semoliča, Bine Štampe Žmavc, Gašpera Maleja, Sofye-Agnesse Yakuntsove…

Među gostima ovogodišnjeg festivala u Medani je i malteški pjesnik Antoine Cassar, autor izuzetne i za ovaj trenutak u povijesti dragocjene knjige Putovnica, koju će izdavačka kuća Sanje uoči festivala objaviti na četiri jezika – slovenačkom, engleskom, španskom i hrvatskom. Putovnica će ujedno biti crvena nit ovogodišnjeg festivala, te će knjigu svi posjetioci i posjetiteljke dobiti u zamjenu za ulaznicu.

Ulaznice su u prodaji i možete ih naručiti ovdje. Broj mjesta je ograničen.

Detaljan program festivala možete potražiti ovdje, kao i na Facebook stranici festivala.