Jedna od najpoznatijih Nike ikona, Air Force, proslavit će svoj 35. rođendan u četvrtak, 7. decembra 2017. u 14 sati u Domu mladih na sarajevskoj Skenderiji.

Naime, prošlo je tačno 35 godina otkako je legendarni i jedan od najpopularnijih modela iz Nike porodice, Air Force 1, ugledao svjetlost dana. Patika koja se već više od tri decenije konstantno mijenja i unapređuje, ostaje simbol sinergije modernog i klasičnog, a njene ljubiteljke i ljubitelji, svjetske muzičke, filmske i sportske zvijezde, ali i „obični ljudi“, najveći poklonici modela Air Force 1.

Jedan od najpoznatijih članova Air Force porodice, Duckboot, prvi je među Nike modelima koji je otvorio sezonu. Poznata kao patika koja se uspješno bori sa zimskim vremenskim uslovima, kišom i snijegom, Duckboot predstavlja sinonim za izdržljivost i istrajnost, zahvaljujući specijalnim materijalima i đonu koji ne propušta vodu.

U okviru cjelodnevnog obilježavanja i proslave Air Force rođendana sve posjetiteljke i posjetioce očekuje dobra zabava, puno zanimljivosti i poklona.

Za sve obožavateljke i obožavaoce NBA klubova i basketa, organizatori su pripremili Basket Challenge aktivnosti. Svi zainteresovani od 16 do 26 godina mogu se prijaviti za učešće u basket nadigravanju i osvojiti vrijedne Nike nagrade, na dan eventa. Prijave su u Nike Shopu i Buzz radnjama u Sarajevu, ili na dan eventa.

Posjetite Air Force zabavu, zabavite se, ostojite poklone i uživajte u sjajnom društvu košarkaša KK Bosna, Fudbalera FK Sarajeva, Ajdina i Denisa, Lejle Šebić, Divae (Erna Saljević) i Kontre.

Druženje i zabava za sve obožavateljke i obožavaoce Air Force modela trajaće od 14 do 18 na dobro poznatoj adresi Doma mladih na Skenderiji, a novi Air Force i Duckboot modeli ekskluzivno su dostupni u Nike shopu u Sarajevu i Buzz šopovima u BiH i Buzz online shopu.