U nedjelju, 22. februara na sceni Sarajevskog ratnog teatra održat će se koncert zagrebačkog impro jazz experimentalnog muzičkog sastava Cul-de-Sac. Koncert se realizuje u sklopu programa festivala Sarajevska Zima 2015 uz podršku Sarajevskog ratnog teatra i ART LAB.

Postavu čine bivši i sadašnji članovi bendova Haustor, Trobecove krušne peći, Brujači, Peach Pit, Franz Kafka Ensemble, Pink Noise Quartet i mnogi drugi podržani duhom Dragana Pajića – Paje, jednog od utemeljitelja i najznačajnijih predstavnika zagrebačke improvizacijske scene.

Cul-de-Sac, impro jazz experimentalni muzički sastav nastao je 1986. u Zagrebu, u desetljeću koje je mnogo toga promijenilo u hrvatskoj muzici i donijelo mnoštvo novih bendova, projekata i suradnji. Ovo je bio prvi jugoslovenski impro band, a osnovali su ga muzičari Dragan Pajić – Pajo (el. gitara) i Damir Prica Kafka – Capri (saksofon). U prvoj postavi svirali su, osim Paje i Caprija, Predrag Dubravčić – bubnjevi i Nino Markovac – bass, a prve svirke događale su se uglavnom spontano, u legendarnom zagrebačkom prolazu Oktogon, i u drugim prolazima, kao i na gradskim ulicama. 1987. bendu se pridružuje Mario Barišin na basu, a 1989. Darko Rundek.

Sa bandom surađuju i vizuelni umjetnici – Nicole Hewitt, kao autorica postera i covera za kasete i Nikola Vincelj Jinks – projekcije autorskih slideova, autor postera i covera za kasete i omota za prvu kasetu.