Turistička agencija Centrotours sinoć je u hotelu Hills u Sarajevu turističkim agencijama iz cijele Bosne i Hercegovine predstavila svoj program ljetovanja Turska 2018. Pred više od 140 turističkih radnika i radnica predstavili su se i gosti iz najvećih turskih hotelskih lanaca Amara Hotels, Kaya Hotels, Armas Hotels, Marti Hotels, te lanac Euphoria hotela.

Prema riječima direktora agencije Centrotours, Muamera Lutvića, rani booking za ljetovanje u Turskoj već je počeo i važi do kraja januara, a u posebnoj ponudi mogu se pronaći vrhunski hoteli po cijeni nižoj i do 50%. Interesovanje za ljetovanje u Turskoj veće je nego prethodnih godina, pa se ove sezone očekuje da će bh. građani u velikom broju ljetovati na Antalijskoj rivijeri.

„Ove godine obezbijedili smo veliki broj hotela gdje 2 djece ima gratis smještaj, negdje je to do 12, negdje 13, 14, a u nekim hotelima imamo gratis smještaj za djecu do 15 godina“, rekao nam je Lutvić.

Paket aranžmani za ljetovanje u Turskoj (Antalija, Alanja, Kemer, Belek, Side), obuhvataju avio prijevoz direktnim čarter letovima na relaciji Sarajevo – Antalija – Sarajevo, smještaj u hotelima po izboru putnika na bazi 7, 10, 11 ili 14 noćenja i transfere na relaciji aerodrom – hotel – aerodrom. Prvi let predviđen je za 20. juni 2018. godine, a u ponudi će biti dva termina sedmično – ponedjeljkom i četvrtkom. Za sve putnike koji ne žive u Sarajevu obezbijeđen je GRATIS prijevoz do aerodroma u Sarajevu, a za one koji dolaze u Sarajevo automobilima i GRATIS parking.

Nakon prezentacije, druženje radnica i radnika Centrotoursa i njihovih kolegica i kolega iz partnerskih agencija nastavljeno je na gala večeri do kasno u noć, a najsretnije učesnice i učesnici dobili su niz vrijednih nagradnih ljetovanja.