Da li ste znali da je, iako ga svi doživljavaju kao estetski, celulit u osnovi medicinski problem? Da li ste znali i da se, zbog zastoja cirkulacije, može javiti ne samo celulit, nego i oticanje nogu i ruku, osjećaj težine, umor, bolovi u kičmi i zglobovima, kožni podlivi, te promjene na koži?

Da li ste znali da i osobe sa manjkom kilograma imaju problem sa celulitom?

Savremena shvatanja celulita polaze od poremećaja strukture vezivnog tkiva u pojedinim dijelovima kože i vezivnim pregradama izmedju masnih ćelija u potkožnom masnom tkivu, pa tako dolazi do promjena u samim masnim ćelijama, odnosno celulita. Nastanak celulita se odvija iz više faza, kod žena počinje već sa pubertetom i razvija se tokom cijelog života.

Žene su predisponirane za stvaranje celulita, te ga ima 90 posto žena. Tipična mjesta na kojima se javlja celulit su bokovi, butine, trbuh, a može se javiti na nadlakticama i grudima.

Da li ste znali da su naučne studije pokazale da je enzim mukopolisaharizada izuzetno efikasan u borbi sa tegobama celulita? Svojim jedinstvenim djelovanjem povećava razmjenu materija u potkožnom tkivu i sprječava stvaranje masnih naslaga, a ujedno kožu čini zategnutom i čvršćom. Ovaj enzim se može pronaći u obliku proizvoda Thiomucase anticelulit gela koji je pokazao dobre efekte kod svih oblika celulita. Redovnom upotrebom postiže se značajno smanjenje obima, efikasno se prevenira nastanak i redukcija postojećeg celulita, povećava elastičnost i tonus kože.

Poznati Thiomucase anticelulit gel, kompanije Hemofarm, vraća se na i naše tržište u modernoj, redizajniranoj ambalaži.