L'Occitane Immortelle linija još od februara zaokuplja pažnju poklonica i poklonika ove skupocjene ali iznimno učinkovite kozmetike, na prezentaciji organizovanoj početkom marta, svi oni mogli su se pobliže upoznati s proizvodima koji na kožu djeluju u skladu s njenim prirodnim procesima.

U L'Occitane laboratorijama sjedinjene su moći eteričnog ulja s Korzike, bogatog aktivnim molekulama i obnavljajuća svojstva korzikanske makije, s ciljem kreiranja proizvoda koji će umanjiti opterećenost koju koža svakodnevno podnosi.

Ova formula za obnavljanje kože prilagođena je i pojednostavljena za svakodnevnu upotrebu u dozama, a njene ultra-bogate uljane teksture se tope u dodiru s kožom, koja lako upija sve njihove aktivne sastojke.

Četiri sedmice obnove kože

U 28-dnevnom ciklusu obnove kroz noćno tretiranje kože, tretman kože lica sastoji se od četiri faze, četiri sedmice, usklađujući se sa prirodnim ciklusom obnavljanja kože. Sastav bočica za svaku sedmicu prilagođen je zadatku određene faze.

Tokom prve sedmice radi se nježni piling koji pomaže koži da se riješi mrtvih ćelija koje uzrokuju začepljenje pora, u drugoj sedmici red je na hidrataciju i hranjenje kože, koje pomaže u jačanju novih ćelija, u trećoj sedmici eterično ulje ružmarina njeguje kožu i tako je priprema an finalni izgled, a u četvrtoj program radi na regeneraciji kože, koja sada poprima baršunasti izgled.

LOccitane_2

Novost iz L'Occitane laboratorija je i dragocjena BB krema Immortelle obogaćena eteričnim uljem smilja i zaštitnim faktorom 30, koja pomaže ujednačiti, zagladiti i zaštititi kožu, a sprečava štetni učinak sunca na kožu lica.

Priuštite sebi tretman obnove i zaštite kože lica najkvalitetnijim proizvodima iz L'Occitanea.