Dugogodišnje prijateljstvo između kompanije Bosnalijek i SOS Dječijih sela BiH nastavljeno je i u 2015. godini, donacijom od 32.000 KM kojom će biti pokriveni godišnji troškovi hrane, odjeće, obuće, školskog materijala i higijenskih proizvoda za SOS porodicu sa sedam djevojčica i dječaka.

Nedim Uzunović, direktor Bosnalijeka i Amir Omanović, direktor SOS Dječijih sela BiH su potpisali Ugovor o donaciji za 2015. godinu.

Bosnalijek već 13 godina uzastopno osigurava najkvalitetniju brigu o djeci koja žive u SOS porodici mame Fikrete.

“Veoma sam ponosan što je Bosnalijek dugogodišnji prijatelj, partner SOS dječijem selu i podrška porodici Janje, i što na ovaj način pokazuje svoj senzibiltet i odgovornost za razvoj šire zajednice u kojoj živi i djeluje. Bosnalijek je u 2014. godini ostvario rekordnu dobit u poslovanju, ukupan prihod od prodaje iznosi 120 miliona KM, što predstavlja rast od 21 posto u odnosu na prošlu godinu. Radujemo se što smo u mogućnosti podijeliti naš uspjeh sa osobama, institucijama i organizacijama kojima je podrška zaista potrebna”, rekao je Nedim Uzunović, direktor Bosnalijeka.

“Budući da SOS Dječija sela BiH obezbjeđuju dugoročnu podršku djeci bez roditeljskog staranja sve do njihovog potpunog osamostaljenja, prijateljstvo poput ovog sa Bosnalijekom nam je posebno dragocjeno i omogućilo je da osiguramo najbolju brigu o djeci. Svaki roditelj zna šta je sve u materijalnom smislu neophodno obezbjediti djetetu kroz život, a mi želimo djeci pružiti tu neophodnu sigurnost i ljubav porodice. Naš porodični model brige podrazumijeva kontinuiranu i dugoročnu podršku djeci, a prijatelji kao Bosnalijek nam omogućavaju da upravo na najkvaliteniji način ispunimo našu misiju. U ovih 13 godina smo zajedno proslavljali rođendane djece, ispratili mature, upisivanja na fakultete, radovali se i zasnivanju vlastite porodice… Nama je Bosnalijek davno prestao biti donator, nama je Bosnalijek dio porodice”, istakao je Amir Omanović, nacionalni direktor SOS Dječijih sela BiH.

Zahvaljujući podršci Bosnalijeka tokom 13 godina prijateljstva, omogućeno je sretno i bezbrižno djetinjstvo za četrnaestero djece koja su odrastala u SOS porodici mame Fikrete, ali i uspješno osamostaljivanje mladih ljudi.

Bosnalijek je pored pokrića godišnjih troškova porodice osiguravao stipendije za djecu, obavljanje prakse u kompaniji, uposlenici i članovi Uprave društva su obilježavali rođendane djece i bili podrška za sve velike i važne događaje na način kako to čine najbolji prijatelji.