U Sarajevu je predstavljena nova linija dermokozmetike italijanskog proizvođača BioNike.

BioNike brend, kreiran od strane talijanske farmaceutske kompanije ICIM International iz Milana, već sedam decenija je u službi lijepe i zdrave kože. Ime BioNike prepoznatljivo i poznato u Italiji, a i širom svijeta, vuče korijene iz grčke etimologije: bio (život) + nike (pobjeda).

Začetnica koncepta dermatološke kozmetike s posebnom pažnjom za njegu osjetljive, alergične i hiperreaktivne kože, još od 1986 godine, kompanija ICIM International je usavršila vlastito analitičko znanje formiranjem cijelog asortimana proizvoda koji se temelje na tzv.

Proizvodi BioNike-a ne sadrže alergene niti agresivne materije koji štetno djeluju na kožu. BioNike kozmetika se izdvaja i po tome što je u njoj količina nikla, najčešćeg alergena u kozmetičkim preparatima, svedena na manje od 0,00001 %, a u toj količini ne predstavlja opasnost po osjetljivu kožu.

Širok asortiman proizvoda za čišćenje, njegu i zaštitu kože daje BioNike-u mogućnost da ponudi najadekvatnija rješenja različitim tipovima kože, garantirajući vrlo efikasne proizvode sa visokom tolerancijom.

Na raspolaganju je Triderm asortiman za čišćenje veoma osjetljive kože, Proxera za njegu kože koja boluje od kseroze, ljuskanja i početne faze ihtioze, Defence za svakodnevnu njegu i odbranu kože, Onails linija za njegu noktiju i Acteen, linija namijenjena problematičnoj mladalačkoj koži.