U prisustvu brojnih zvanica, partnera, kupaca i predstavnika medija na Vlašiću je održana 6. Beko konferencija i promocija noviteta iz oblasti bijele tehnike. Ovom prilikomkompanija Beko je promovisala uspješno poslovanje na domaćem tržištu kao i vrhunske vrijednosti svojih proizvoda i usluga, ali i dodatno učvrstila dobre partnerske odnose i poziciju jednog od najvećih trgovaca bijelom tehnikom u BiH i Evropi.

„Veliko mi je zadovoljstvo biti dijelom ove posebne večeri i želim da iskoristim ovu priliku da izrazim svoju iskrenu zahvalnost Omega timu za dugoročno partnerstvo koje smo uspostavili. Zajedno sa Omegom, uspjeli smo povećati prepoznatljivost brenda i dostupnost naših proizvoda širom regiona. Kao rezultat, tržišni udio Beko branda u Bosni i Hercegovini danas dostiže i do 40 posto“, kazao je generalni direktor Beko Balkans, Burak Kiroglu.

Među brojnim novitetima koji su predstavljeni na konferenciji, pažnju posjetilaca privukla je parna Beko pećnica, tj. Beko Full Steam tehnologija koja omogućava da hrana fantastično miriše i sačuva sve nutrijente tokom pripreme. Bilo da je u pitanju povrće, meso ili riba, jelo pripremljeno u parnoj pećnici biće savršeno hrskavo spolja i sočno iznutra.

U kategoriji mašina za veš prisutne je posebno oduševila nova Beko Air Therapy tehnologija koja posjeduje program osvježavanja, tj. mogućnost da se jedan kilogram nošene odjeće osvježi i spremi za ponovnu upotrebu za samo 30 minuta. Ovo je moguće zahvaljujući inovativnom sistemu unutar mašine koji uključuje grijač zraka i dodatni ventilator koji ispušta topli zrak u odjeću.

Kada je u pitanju održavanje svježine frižidera, na konferenciji je prezentirana Fresh Guard tehnologija koja sprečava nastanak neugodnih mirisa u frižideru i do 90%, kao i Ever Fresh tehnologija za produženje svježine namirnica. Također, u ovoj kategoriji su predstavljeni i modeli frižidera A++ i A+++ energetskog razreda koji smanjuju potrošnju električne energije i do 45%.

Kao vodeći samostalni brend u ovom sektoru, Beko obezbjeđuje 5 godina grancije na svu bijelu i ugradbenu tehniku, 3 godine na TV uređaje i 10 godina na PSI motore i kompresore koji su sastavni dijelovi brojnih modela veš mašina, sušilica, mašina za suđe i frižidera.

O Beku

Kompanija Beko je vodeći samostalni brend u sektoru bijele tehnike u Evropi i najbrže rastući brend na evropskom tržištu u periodu od 2000. do 2016. godine.U Bosni i Hercegovini kompanija Beko posluje sa partnerom Omega d.o.o. Živinice kojaje jedan od najvećih trgovaca bijelom tehnikom u BiH. Omega i Beko i u budućnosti nastavljaju promovisati vrhunske vrijednosti koje ih čine posebnim, a to su prije svega kvalitetni Premium proizvodi, brze postprodajne usluge kroz vlastitu servisnu mrežu, garancija, kao i besplatna dostava kupljenih proizvoda i unošenje u stan.