Na ovogodišnjem Međunarodnom takmičenju u degustaciji kafe (Internacional Coffe Tasting) koje je održano 29. i 30. novembra u Milanu u organizaciji Međunarodnog Instituta za degustaciju kafe (International Institue of Coffe Tasters), Barcaffè espresso osvojio je dvije zlatne medalje za svoje blendove Barcaffè Tradizione i Barcaffè Prestigio.

Sudije ovogodišnjeg takmičenja bili su stručnjaci za kafu, a napitke od kafe ocjenjivali su na osnovu nekoliko kriterijuma, kao što su: zaokruženost ukusa, intenzitet arome, struktura i postojanost pjene.

„Izuzetno smo ponosni što smo na ovogodišnjem takmičenju postali nosioci čak dvije zlatne medalje i time se našli u društvu drugih vrlo popularnih brendova u Italiji i šire Barcaffè oduvijek sprovodi stroge mjere kontrole kvaliteta počevši od izbora samog zrna sirove kafe, pa do savrseno pripremljenog i posluženog espressa u kafiću“, izjavio je Andrej Bele, generalni direktor Strateškog poslovnog područja Kafa Atlantic Grupe.

Bele je napomenuo da ovo nije prvi put da Barcaffe ponese zlatne medalje. „Barcaffe je ponosni nosilac čak šest zlatnih medalja na Međunarodnim takmičenjima u testiranju kafe, te nam je izuzetno drago što ovoj kolekciji pridružujemo i ovogodišnje dvije zlatne medalje.“

Barcaffe je jedan od najznačajnijih regionalnih brendova u espresso biznisu, čija priča počinje još 1970. godine u tadašnjoj tvornici Droga Portorož, a danas njegovu ponudu čini više od 40 proizvoda, počevši od mješavina mljevene pržene kafe, espresso kafe, instant napitaka icoffee to go.

Barcaffe Tradizione pripremljen je od najkvalitetnijih vrsta arabike i robuste. Obiluje intenzivnim okusom i pikantnom aromom s notom gorkog kakaa i crne čokolade. Prisutan je širom regiona.

O organizatoru:

International Institute of Coffee Tasters (IIAC), je neprofitno udruženje podržano samo članarinama i osnovano je 1993. godine u svrhu sastavljanja i širenja naučnih metoda za senzornu procjenu kafe.

Uvijek se fokusirao na espresso, simbol napravljen u Italiji, usavršavajući određeni način degustacije. Od svog osnivanja IIAC je sproveo stotine kurseva licence za degustaciju kafe uz prisustvo operatera i ljubitelja kafe iz cijelog svijeta. Tokom svoje istraživačke aktivnosti, podržanog od strane naučnog odbora na visokom nivou, IIAC je usavršio šolju za taster koji optimizira procjenu espressa, istovremeno vrši važne studije o korelacijama između oznaka kvaliteta otkrivenih putem hemijske analize i senzornih osobina kafe.

Barcaffè espresso, vaš ekspert za ljepši dan!