Jedinstven festivalski koncept “Vivia Run & More Weekend”, koji će se u Banjaluci održati od 11. do 13. maja, predstavlja pravo osvježenje za ljubitelje sporta i zabave u regionu. Prepoznatljiv sportski brend 4. Banjalučki M:TEL polumaraton biće propraćen trkama, seminarima, treninzima, ali neće nedostajati ni zabave i adrenalinskih aktivnosti.

Tri dana festivalske čarolije osmišljena su za ljubitelje sportskog i rekreativnog trčanja, prave profesionalce i motivatore, ali i za one koji će uz sportske aktivnosti uživati u zabavnim sadržajima. Sve njih “Vivia Run & More Weekend” vodi preko 21km zelenih aleja Banjaluke do tvrđave Kastel.

Nosilac 5 zvjezdica Evropske Atletike, 4. Banjalučki M:TEL polumaraton, u subotu 11. maja, trčaće se na novoj stazi, koja je zvanično dobila sertifikat AIMS-a, čime trkači osim ličnih rekorda, mogu da ostvare i kvalifikaciona vremena za velike svjetske maratone.

Nova staza namijenjena je i učesnicima “G-drive štafetne polumaratonske trke”, koju trče ekipe sa po tri ili četiri učesnika.

Sportski dio zanimljivog vikenda upotpuniće i “Nektar fun ran”, zabavni koncept trčanja osmišljen za rekreativce svih generacija, dok će najmlađi učesnici svoje trkačke sposobnosti pokazati na “Tropic Bambini maratonu”. Oni malo stariji po prvi put će snage odmjeriti sa drugarima iz klupe na takmičenju “Balans + School Run”, koje je namijenjeno osnovcima i srednjoškolcima.

U okviru EDU – Coatching foruma, učesnici “Vivia Run & More Weekenda” ove godine moći će da nauče kako da pravilno pristupe rekreativnom sportu i zdravom načinu života. U tome će im pomoći savjeti nekih od najboljih stručnjaka i motivatora, i to kroz seminare, treninge, predavanja i panel diskusije, koje će biti održane na tvrđavi Kastel.

Za sve one koji vole da budu u toku i saznaju sve o najnovijim i najuspješnijim sportskim brandovima 11. i 12. maja biće upriličen sajam EXPO u tvrđavi Kastel, koji nam dovodi proizvođače sportske opreme, predstavlja sportske organizacije, organizatore trka iz regiona i kompanije koje se bave distribucijom dodataka prehrani.

Pored brojnih sportskih brandova koje će posjetioci “Run & More Weekenda” imati priliku da vide, sportski pokrovitelj kompletnog festivala je Sport Vision sa brandom NIKE, dok će ponuda proizvoda koje je pripremio MojMarket, omogućiti učesnicima festivala da se okrijepe nakon sportskih aktivnosti.

Sportske i edukativne aktivnosti pratiće i mnoštvo zabavnih sadržaja. Širom grada biće organizovane individualne žurke i kulturne manifestacije. Duž staze se sprema velika žurka uz brojne Dj-eve, bendove i trubače.

Tvrđava Kastel biće odredište večernjih partija, gdje će učesnike i građane Banjaluke zabavljati popularni bendovi i Dj-evi. Dobra zabava biće začinjena i sa malo adrenalina – posljednji dan festivala rezervisan je za rafting, paintball i paraglajding.

Ovo je prilika da osjetite dobre vibracije grada na Vrbasu, upoznaš vatrene trkače, dobro se zabaviš, ali i mnogo više od toga.