Tokom stoljeća, kokos se spominje već u vrlo ranim historijskim izvještajima: u 9. stoljeću u izvještaju o kinezima koji su ga koristili za izradu vlakana, kao i u priči iz 1001 arapske noći o Sinbadu moreplovcu. Prvi je put kokos ugledao egipatski putnik poznat kao Costas u 5. stoljeću, koji je zabilježio pronalaženje “indijske orahovine”.

Cocos nucifera, poznatiji kao kokos, sadrži više od prosječnog sadržaja vode u plodovima, i za taj kokosov sok svi znamo. Međutim, kao što je ilustrirano njegovom historijskom upotrebom, različiti dijelovi ove svestrane orahovine, kao i stablo iz koje dolazi, osim što nude pitku vodu, imaju bezbroj drugih prednosti. Stoljećima, ulje proizvedeno od kokosa bilo je ključni sastojak u kozmetičkim proizvodima koje su pravile i koristile zajednice širom svijeta. Zbog svoje sposobnosti da hidratizira i održava kožu, pojačava rast i sjaj kose, kokosovo ulje i dalje je jako važan stalan kozmetički sastojak u proizvodima – obično kao hidratantna krema, gel, sapun ili šampon – kako bi se poboljšao izgled i njegovala kosa i koža.

Avon Care linija predstavlja najnovije proizvode s kokosovim uljem naročito pogodne za njegu lica i tijela u toku zimskih mjeseci. Linija s kokosovim uljem pruža cjelodnevnu hidrataciju, dubinski njeguje kožu, suhoj koži donosi olakšanje, vraća osjećaj mekoće i ugode, pruža nježan miris kokosa, brzo se upija i ne ostavlja masni trag na koži.

Isprobajte Avon Care liniju s kokosovim uljem koja u sebi sadrži gel za tuširanje, kremu za lice, univerzalnu kremu za lice, ruke i tijelo, te kremu za ruke.