Hypo Alpe-Adria-Bank d.d. i Hypo Alpe-Adria-Adria a.d. Banja Luka lansirale su modernu aplikaciju mobilnog bankarstva pod nazivom mHypo BiH, a koja se može koristiti na svim pametnim telefonima i tablet uređajima sa Android, iOS i Windows operativnim sistemima.

Aplikacija mHypo BiH omogućuje klijenticama i klijentima banke da bez fizičkog dolaska u banku plate sve vrste računa unutar domaćeg platnog prometa, prate stanje i promet na prijavljenim računima, uključujući i račune štednje, kredita i kartica.

Uz pomoć ove aplikacije korisnici mogu provjeravati platne naloge, vršiti kupoprodaju deviza, pratiti kursnu listu, koristiti kursne i kreditne kalkulatore te lokator svih poslovnica i bankomata banke, i niz drugih korisnih usluga. Naknada za sve transakcije je niža nego na šalterima banke, a mHypo BiH štedi vrijeme i čini banku dostupnom u svakom trenutku i s bilo kojeg mjesta sa internet konekcijom.

Dodatno zadovoljstvo za korisnike predstavlja jednostavna navigacija uz atraktivan dizajn.

Preduslov za korištenje mHypo BiH je posjedovanje otvorenog tekućeg računa u banci, pametni telefon ili tablet uređaj te internet konekcija. Klijent u banci popunjava pristupnicu za korištenje usluge.

Posebna pažnja je posvećena sigurnosti koja je na najvišem nivou te tako korisnici aplikacije, nakon preuzimanja sa storea, uslugu aktiviraju mTokenom (dva jedinstvena aktivacijska ključa) ili Mini tokenom koji generiše jednokratne lozinke. Pored toga, klijent sam kreira svoj sigurnosni PIN za ulazak u aplikaciju.

mHypo BiH je moderno i efikasno rješenje za ubrzani tempo života koje štedi i vrijeme i novac.