Drugi zenički Anti Dep Zen Fest se, nakon izložbe Harisa Čalkića, promocije stripa Zorana Hercega, koncerta Zostera, radionice o grafitima i mnogih drugih sadržaja, nastavlja filmskim i muzičkim programom.

Zeničani će danas imati priliku poslušati drugi jamm session, a četvrtak, 3. septembar rezervisan je za projekciju filmova nominovanih za nagradu britanske filmske akademije, BAFTA, koja će se u saradnji s British Councilom održati u Aquariumu.

U petak slijedi radionica Ordinary Heroes, koju će voditi Leslie Woodward, a istog dana će biti otvorena i izložba beogradske slikarke Ane Đorđević Svedah – O svedahu i drugim pticama u Muzeju grada Zenice. Istog dana biće otvorena izložba Grundilo Alije Kambera, u Aquariumu, a na lokaciji Uno slijedi koncert grupe Billy Andol koja će predstaviti svoj novi album Linije.

Zenička publika će u subotu, 5. septembra u Muzeju grada Zenice od 18 sati moći poslušati predavanje i SevdahLab sesiju Damira Imamovića, dok je nedjelja, 6. septembar, rezervisana za projekciju filma Marine Andree Škop Od nekih misli ne možeš pobjeći.

Detaljan program Anti Dep Zen Festa možete pogledati ovdje.