Kompanija Avon nastavlja iznenađivati svojim inovacijama šireći svoju poznatu Anew skin-care kolekciju. Zahvaljujući najnovijim istraživanjima, ova kolekcija bogatija je za još jedan proizvod Losion za lice s vitaminom C SPF50, koji je obogaćen ključnim hranjivim sastojkom za zdravu kožu.

Vitamin C je esencijalni sastojak mlade kože, ali pošto ga naše tijelo ne proizvodi, on se apsorbira iz vanjskih izvora, kao što su hrana i kvalitetni dodaci prehrani. Kod žena, nivo apsorpcije opada s godinama i zato je novi Anew losion za lice s vitaminom C SPF50 koji nam Avon donosi, pravi moćni saveznik svake žene.

Kako bi pružio baš ono što je ženama potrebno za njegu, ovaj losion nevjerojatno je lagan, brzoupijajući, dermatološki testiran i pogodan za sve starosne dobi. Antioksidativna zaštita sa stabilnim vitaminom C štiti kožu od UVA/UVB zračenja i od slobodnih radikala i uz to sadrži zaštitni faktor, SPF 50. Losion hidratizira 24 sata, istovremeno pruža cjelodnevni mat efekt i služi kao savršen make-up primer, a također vraća sjaj – koža momentalno izgleda svjetlije i blistavo, s vremenom se smanjuje vidljivost diskoloracija.* Anew losion za lice s vitaminom C SPF 50 je podsjetnik da je uvijek pravo vrijeme za kvalitetnu njegu!

Vitamin C se može koristiti tokom cijele godine, ali tokom ljeta on djeluje zaštitno poput suncobrana. On pomaže u zaštiti od slobodnih radikala koji ubrzavaju proces starenja i štetno djeluju na tijelo tokom čitave godine, iako se uglavnom formiraju tokom izlaganja suncu. Zbog  prednosti ovog sastojka, sve više žena trudi se uključiti ga u svoju svakodnevnu rutinu njege kože.

Ovaj novitet u Avon ponudi obogatio je Anew liniju proizvoda sa vitaminom C koja je u Avon ponudi za brzo vrijeme postala jedna od najpopularnijih linija za njegu lica. Zahvaljujući ovom novitetu ova linija u sebi sada sadrži 4 koraka ka blistavoj koži lica. Prvi korak predstavlja piling za lice sa vitaminom C, korak dva sastoji se od tonika, korak 3 je serum za lice s vitaminom C, a završni tj. korak broj 4 je upravo novi losion za lice sa vitaminom C.

Anew losion za lice s vitaminom C SPF50 dostupan je od 01.04. po cijeni od 19,90 u Avonovoj brošuri.