Zagrebačka kantautorica Sara Renar prvi put će nastupiti u Sarajevu u subotu, 12. marta s početkom u 22 sata, u La Kultur Centru, prostoru bivšeg Haga, u organizaciji projekta Podmornica koji želi publici predstaviti nove izvođače/ice eksperimentalne i alternativne muzičke scene iz regije, te afirmisati i podržati domaće muzičare/ke i umjetnike/ce.

Sara Renar se dugi niz godina bavi muzikom, a svojim jedinstvenim live nastupom očarala je publiku širom regije. U njenoj muzici zamjećuju se primjese rocka, bluesa, trip hopa, jazza, sa određenom dozom elektronskih mixeva. Iza sebe ima album naziva Djeca i EP Jesen, a prošle godine je dobila prestižnu diskografsku nagradu Porin za najbolju žensku vokalnu izvedbu.

Uvodni koncert pripada Zlatanu Hadžifejzoviću, kantautoru i gitaristi benda Činčila koji je ujedno i akademski kipar, a predstavit će se kroz svoj prvi samostalni performans na kojem će kombinovati i likovne elemente.Zlatan

Njegov samostalni album Reciklaža misli i osjećaja, nastao je 2015. godine, podržan od strane kultne zagrebačke izdavačke kuće Slušaj najglasnije.

Nakon Sare, scenu preuzimaju Hibrid Live koji će prvi put predstaviti Live Act set i Klabika Collective.

Cijena ulaznice za koncert je 7 KM, a nakon ponoći, za after party, 5 KM. Karte se mogu kupiti na ulazu.