Glavni grad Crne Gore, Podgorica, bila je domaćin konvencije Regional Partner Convention 2018 CIS&EASTERN EUROPE, kojoj je prisustvovalo 97 učesnika iz 13 zemalja regije. Bosnu i Hercegovinu na ovoj konvenciji predstavljali su Hyundai Auto BH, kao generalni uvoznik Hyundai vozila za našu zemlju,te ovlašteni trgovci i serviseri, Auto Plus Banja Luka, AC Ganjgo Matuzići (Doboj Jug) i Auto start Mostar.

Tokom konvencije, bosanskohercegovački distributer je održao prezentaciju na temu Energizing Hyundai Brand using Brand Collaboration gdje je prisutnima prezentovao važnost saradnje među brendovima s ciljem povećanja zastupljenosti i svjesnosti jednog brenda na tržištu. I ove godine, generalni uvoznik Hyundai vozila za BiH osvojio je nagradu. Ovaj put uručena je nagrada 2017 Excellent Marketing Performance CIS & EE za izvanredne ostvarene rezultate u polju marketinga na BH tržištu. Nagradu je uručio g. Uk Lee, Direktor Regionalnogureda za CIS & Eastern Europe. Tom prilikom je direktor Hyundai Auto BH, Mirza Juzbašić, izjavio:

„Veoma sam ponosan što je ova nagrada završila u rukama BH distributera. S obzirom na marketinške aktivnosti, koje redovno provodimo kroz svakodnevni rad, zasigurno mogu reći da smo je i zaslužili. Zahvaljujem svima onima koji su svojim radom i trudom doprinijeli da ova nagrada stigne do nas, a posebnu zahvalnost dugujem marketing odjelu i kolegici Amri Makan. Hvala još jednom Uk Leeju i svim kolegama iz Regionalnog ureda što su prepoznali naše zalaganje u cilju da Hyundai brend predstavimo u što boljem svjetlu.“

Hyundai Auto BH je već godinama neizostavni dio najvećih projekata i manifestacija koje se održavaju u našoj zemlji. Ovom prilikom samo ćemo posjetiti da je Hyundai ponosni sponzor N/FSBIH i A reprezentacije, službeni prevoznik Sarajevo Business Foruma, partner Sarajevo polumaratona, prijatelj Košarkaškog i Rukometnog saveza BiH, službeni prevoznik Red Bull Cliff Divinga koji se održava u Mostaru, te Nivea Fashion Weeka.  Na ovaj način doprinosi lokalnoj zajednici, a samim tim i podiže svjesnost Hyundai brenda u BiH, što su i prepoznali iz Hyundai Motor Company.

Ovo nije prvi put da jedna ovako značajna nagrada dolazi u ruke kompanije Hyundai Auto BH. Naime, na istoj konvenciji održanoj 2016. godine u Dubrovniku, Hyundai Auto BH dobio je nagradu za najboljeg regionalnog distributera u 2015. godini.