Teško da postoji osoba iz regije koja nije čula za Demofest. Banjalučki festival, koji prije svega za cilj ima afirmiranje mladih bendova, prerastao je u jedan od najposjećenijih regionalnih muzičkih festivala.

Festivali su svakako postali centri društvenih dešavanja i ljetne zabave u našoj državi, što je prepoznao i Jägermeister, koji se uvijek trudi biti prisutan i ledeno-hladan gdje god se njegovi fanovi nalazili.

Ako se još niste odjenuli u “bezbrižnu” festivalsku odjeću i prebacili stanje uma na fun mode, pročitajte naših 10 razloga zašto posjetiti Kastel i proslaviti 10. rođendan Demofesta u Banjoj Luci:

1. Slušat ćete neke od najvećih regionalnih i svjetskih zvijezda, kakve su Dubioza Kolektiv, Edo Maajka, Freemasons, Rudimental… trebamo li nastavljati?

2. Odlična muzika demobendova natjerat će vas da plešete cijelu noć. Pomno odabrani od strane žirija, iskoristit će svoju priliku da vas oduševe.

3. Ukoliko netko od demobendova postane velika zvijezda, moći ćete se pohvaliti da ste ih slušali još dok su bili u počecima!

4. Umorite li se od skakanja, možete predahnuti u Jäger Zoni – mjestu zabave, pozitivne energije i naravno, mjestu gdje možete u svakom trenutku uživati u savršeno ohlađenom Jägeru (-18⁰C).

5. Želite “ukras” u stilu pravog festivalca? U Jäger zoni možete dobiti svoju privremenu tetovažu. Vaše je samo da odaberete jedan od predložaka i prepustite se vještim rukama umjetnika.

6. Jedna od najboljih ljetnih avantura je festivalska avantura, a pod “must” je posjetiti bar jedan festival. Demofest je savršena prilika da iskusite sve čari muzičkog festivala, gdje ćete sigurno upoznati puno zanimljivih ljudi, sklopiti nova prijateljstva i stvoriti mnogo nezaboravnih uspomena.

7. Zaljubljeni ste i u fotografiju? Nema bolje “scene” od zalaska sunca sa zida stare tvrđave Kastel u srcu Banje Luke…

8. Ukoliko još niste kupili ulaznice, na Facebook stranici Jägermeistera i na Instagram profilu jagermeister_bih možete osvojiti festivalski paket ulaznica za sva tri dana za sebe i još jednu osobu!

9. “Sakupljaj uspomene, a ne stvari” moto je kojim se vodi Jägermeister, a muzički festivali, u pratnji najdraže ekipe idealni su baš za takav lov.

10. Deseti rođendan Demofesta je priča koju ćete sigurno prepričavati unucima.

Dobrodošli na Kastel, vidimo se u ledeno-hladnoj Jäger zoni!