Prodajno – servisni centar Autoline je proširio svoj dijapazon usluga kao uvoznik Gazprom Neft G-Energ i Nisotec ulja i maziva za područje BiH, što će domaćem tržištu ponuditi maksimalnu efikasnost i zaštitu motora, uštedu goriva, kao i dug radni vijek motora.

Kompleksnost tržišta, ali i potrebe kupaca postavili su temelje za uvođenje novih brendova u segmentu motornih ulja i maziva, a proizvodni program Gazprom Neft G-Energy i Nisotec ulja i maziva pokriva potrebe kompletnog tržišta i ispunjava njegove zahtjeve u premium i srednjem segmentu.

Brend G-Energy je novi član porodice G-Family ulja i maziva koja se proizvode u Evropskom pogonu tvrtke Gazprom Neft, SpA u Bariju. Ova nova linija sintetičkih i polusintetičkih motornih ulja namijenjena su premium segmentu evropskih, američkih i japanskih automobila koje su odobrili i certificirali vodeći svjetski proizvođači automobila poput Mercedes-Benz, BMW, VW, Ford, MAN, Scania, Volvo, Deutz.

Pored motornih ulja za putnička vozila, G-Family uključuje i liniju motornih ulja za teretni promet G-Profi, liniju mjenjačkih ulja za putnička i komercijalna vozila G-Box i G-Truck, liniju ulja za male motore G-Motion i G-Wave, kao i niz drugih specijalizovanih proizvoda.

Dok je brend G-Energy namijenjen premium segmentu na kojem trenutno dominiraju Mobil, Castrol, Shell, Total, brend Nisotec namijenjen je srednjem segmentu obuhvatajući time širok proizvodni program ekonomičnih ulja. Ovim proizvodnim programom brend Nisotec ima za cilj osvajanje liderske pozicije koje pokrivaju INA, OMV, rafinerije ulja Modriča i FAM.